Mod de preparare Tarta cu bezea

Pentru aluat:

1. Se freaca margarina cu zaharul, se adauga galbenusurile, coaja si zeama de lamaie, esenta si faina amestecata cu praful de copt.

2. Se framanta bine sa iasa un aluat mai moale.

Pentru umplutura:

1. Se spala prunele, se indeparteaza coditele si samburii, apoi se taie felii.

2. Se amesteca cu zaharul, grisul, scortisoara si cardamonul.

3. Se intinde o foaie din aluat care se pune in tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina.

4. Se inteapa cu furculita si se presara pesmetul.

5. Se intinde compozitia de prune si se da tarta la cuptor 10 minute la foc preincalzit.

Pentru bezea:

1. Se bat albusurile cu zaharul si se adauga esenta.

2. Dupa cele 10 minute se scoate tarta din cuptor si se intinde bezeaua deasupra.

3. Se mai coace inca 7, 8 minute.