Mod de preparare Tarta cu capsuni

Preparare blat:

  1. Se separa albusurile de galbenusuri.
  2. Galbenusurile impreuna cu zaharul vanilat si jumatate din cantitatea de zahar de amesteca foarte bine cu mixerul.
  3. Albusurile se bat spuma, se adauga restul de zahar si se mai bat pana se intaresc, apoi se adauga peste galbenusuri amestecand foarte incet de jos in sus.
  4. Faina se amesteca cu amidonul si se cerne. 
  5. Se adauga peste crema de oua amestecand incet de jos in sus.
  6. Cuptorul se incinge la 175°C.
  7. Aluatul se pune intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm pe hartie de copt si se coace la 175° circa 25-30 minute.
  8. Aluatul se lasa la racit, apoi se scoate din forma.

Asamblare si decorare:

  1. Peste aluat se bune un strat de frisc batuta, si se aranjeaza capsunile pe toata suprafata tartei.
  2. La final se orneaza cu gelatina.