Mod de preparare Tarta cu ciocolata

Foietaj: 

  1. Foietajul se lasa la decongelat, se intinde putin si se tapeteaza o forma de tarta cu el (forma se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt) si in mijloc se decupeaza hartie de copt pe care se pun boabe de fasole.
  2. Se da la cuptor (dedesubt se pune un vas cu apa) si se lasa 30-40 min pana se rumeneste.
  3. Daca se infoaie prea rau apasati cu o lingura si dati-i forma de tarta.

Crema: 

  1. Laptele se pune la fiert cu zaharul.
  2. Ouale se amesteca cu amidonul.
  3. Cand laptele fierbe se iau cateva linguri si se adauga cremei de ou, se omogenizeaza, apoi se adauga si restul de lapte.
  4. Se transfera totul in cratita in care a fier laptele si se pune pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase si se adauga vanilia.
  5. Gelatina se hidrateaza in 4 linguri de apa rece, se dizolva la bain marie si se adauga la budinca, se omogenizeaza.
  6. Ciocolata se topeste si se pune si ea peste budinca amestecand bine (daca vreti puteti sa mai adaugati cacao/cafea solubila), se acopera cu o folie alimentara si se lasa pana la racire completa.
  7. Frisca se bate cu un praf de sare, se opreste pt ornat, iar restul se amesteca cu budinca.
  8. Se umple tarta cu crema obtinuta, se niveleaza si se decoreaza cu frisca si cacao (mie mi-a mai ramas putin foietaj si am decupat o inmioara pe care am pus-o in mijloc).
  9. Aveti grija cand o taiati, cel mai bine este sa o puneti pe un suport de lemn si sa o taiati cu grija cu un cutit zimtat.