Mod de preparare Tarta cu crema ganache si dulceata

  1. Blatul:Faina, untul, margarina RAMA, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul.
  2. La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat.
  3. Apoi se pune coca intr-o folie trasparenta si se da la rece pt o ora.
  4. Crema ganache se prepara astfel: rupem bucati ciocolata in frisca lichida si o punem pe foc mic amestecand continuu pana se topeste ciocolata.
  5. Dupa ce s-a racit o bagam la frigider o noapte intreaga.
  6. A doua zi o mixam pana devine o crema consistenta.
  7. Dupa o ora scoatem aluatul de la rece si il intindem cu facaletul apoi punem aluatul in forma de tarta , facem cateva gauri cu o furculita ca sa nu se umfle prea tare, punem in tava de tarta, deasupra aluatul asezat frumos o hartie de copt si punem boabe de fasole sau orez ca sa ramana acea forma de tarta cand e gata coapta.
  8. Se coace in cuptorul preincalzit.
  9. Cand e gata coapta se lasa la racit si apoi se trece la asamblare: se pune un strat subtire de dulceata de portocale apoi se intinde crema ganache.
  10. Se orneaza dupa preferinta.