Mod de preparare Tarta cu gem

  1. Se freaca Rama Maestro , cu zaharul pana cand se obtine o compozitie spumoasa.
  2. Se adauga oul batut putin si se continua frecarea pentru a obtine o compozitie omogena.
  3. Se incorporeaza faina ,se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie si se adauga in compozitie.
  4. Se framanta un aluat potrivit de tare , care se pune la rece 30 minute.
  5. Se imparte aluatul in 2 parti una mai mare , 2/3 din aluat, cealalta mai mica.
  6. Din bucata mai mare se intinde o foaie rotunda care se pune pe fundul unei tavi de tarte ,unse cu Rama Maestro si tapetata cu faina.
  7. Tava cu diametrul de 25 cm.
  8. Peste foaia intinsa in tava se intinde gemul uniform.
  9. Din bucata mai mica de aluat se fac suluri lungi cu grosimea de de maxim 1 cum.
  10. Aceste suluri se aranjeaza sub forma de gratar peste gem.
  11. Tava se pune la cuptorul incalzit dinainte , la foc potrivit ,35-40 de minute.