Mod de preparare Tarta cu lamaie

  1. Se freaca Rama Maestro Savoare de Unt impreuna cu faina, pana ce amestecul capata textura unui aluat sfaramicios. Se adauga apoi zaharul si oul. Compozitia obtinuta se framanta pana ce aluatul capata o textura consistenta. Se pune aluatul astfel pregatit la frigider, in folie de plastic, pentru 20 de minute.
  2. Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina apoi puneti-l in forma de tarta, in prealabil unsa cu Rama Maestro.
  3. Intepati baza cu o furculita, puneti deasupra hartie de copt si adaugati peste ea orez. Apoi puneti tava in cuptorul preinalzit pentru 10 minute, la 180°C. Scoateti apoi orezul si hartia si puneti din nou aluatul la cuptor inca 10 minute.
  4. Pentru umplutura, bateti ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Adaugati sucul de lamaie si jumatate din smantana pentru frisca.
  5. Puneti peste blat umplutura si introduceti apoi tava din nou la cuptor, scazand temperatura la 150°C si lasati sa se coaca pentru 30-40 de minute, apoi sa se raceasca la temperatura camerei. 
  6. Pentru servire, adaugati cate o lingura de smantana langa felia de tarta.