Mod de preparare Tarta cu mere

  1. Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.
  2. Se incorporeaza apoi Rama Maestro urmata de ou.
  3. Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.
  4. Intre timp se prepara umplutura.
  5. Se curata 5 mere de coaja si seminte apoi se taie cubulete.
  6. Merele taiate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 200 ml apa.
  7. Se pune cratita pe foc si se lasa merele sa fiarba pana cand se inmoaie.
  8. Dupa ce merele s-au inmuiat, se iau de pe foc, se paseaza apoi piureul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in lapte rece si pune iar pe foc, lasand-ul sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.
  9. Se ia apoi piureul de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita mix de condimente si 30 ml sirop de artar.
  10. Aluatul se ia de la rece, se intinde si se pune intr-o forma de copt pentru tarte(sau forme individuale).
  11. Se inteapa din loc in loc cu fruculita si se da la copt 8minute la 200C.
  12. Intre timp se curata marul ramas de seminte si se taie felii subtiri.
  13. Feliile de mar se amesteca cu Rama Maestro topita si se presara cu zahar vanilat bourbon.
  14. Dupa cele 8 minute, se scoate crusta din cuptor, se toarna peste aceasta piureul de mere apoi se decoreaza cu felii de mar.
  15. Tarta se mai da la copt 6-8 minute.