Mod de preparare
Tarta cu mere
- Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.
- Se incorporeaza apoi Rama Maestro urmata de ou.
- Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.
- Intre timp se prepara umplutura.
- Se curata 5 mere de coaja si seminte apoi se taie cubulete.
- Merele taiate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 200 ml apa.
- Se pune cratita pe foc si se lasa merele sa fiarba pana cand se inmoaie.
- Dupa ce merele s-au inmuiat, se iau de pe foc, se paseaza apoi piureul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in lapte rece si pune iar pe foc, lasand-ul sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.
- Se ia apoi piureul de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita mix de condimente si 30 ml sirop de artar.
- Aluatul se ia de la rece, se intinde si se pune intr-o forma de copt pentru tarte(sau forme individuale).
- Se inteapa din loc in loc cu fruculita si se da la copt 8minute la 200C.
- Intre timp se curata marul ramas de seminte si se taie felii subtiri.
- Feliile de mar se amesteca cu Rama Maestro topita si se presara cu zahar vanilat bourbon.
- Dupa cele 8 minute, se scoate crusta din cuptor, se toarna peste aceasta piureul de mere apoi se decoreaza cu felii de mar.
- Tarta se mai da la copt 6-8 minute.