Mod de preparare Tarta cu mere

  1. Se face un aluatul fraged, framantand usor,cu varful degetelor faina amestecata cu sarea si zaharul si margarina rece,apoi se adauga intre 3 si 6 linguri de apa rece,functie de faina.
  2. Se da 30 de minute la frigider,invelit in folie-se pregateste umplutura,taind merele cubulete si amestecandu-le cu restul ingredientelor.Nu le lasam de loc sa stea cu zahar.
  3. Dupa ce s-a odihnit la rece ,se imparte aluatul in doua,se intinde prima bila de aluat cu sucitorul, rotund,se imbraca forma de tarta,apoi se pune umplutura si se acopera cu a doua bila de aluat, ce a fost si ea intinsa aprozimativ de diametul tartei.
  4. Se lipesc cele 2 parti,se ung cu ou si se da tarta la cuptorul incins la 210* timp de 20 de minute, apoi se reduce focul la 180* si se tine pana se rumeneste frumos ,cam 45 de minute,depinde de cuptor.
  5. Se lasa la racit, dupa care se scoate din forma si se serveste.