Mod de preparare Tarta cu mere si aluat faramitat

Crusta

  1. Se preincalzeste cuptorul pana facem crusta.
  2. Faina, praful de copt si sarea se amesteca intr-un castron.
  3. Margarina se freaca cu zaharul pana incepe sa se topeasca, apoi se adauga oul si restul ingredientelor pana se formeaza un aluat nici prea tare, nici prea moale.
  4. Se intinde aluatul si se pune intr-o forma de tarta sau intr-o forma de tort cu peretii detasabili unsa cu grasime si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.

Umplutura:

  1. Merele se curata de coaja si cotor si se taie cubulete mici.
  2. Se pun intr-o cratita impreuna cu restul ingredientelor si se pun pe foc pana se inmoaie.
  3. Se pun intr-o strecuratoare si se lasa 5 min la racit, apoi se pun peste aluat.

Aluatul faramitat:

  1. Se amesteca toate ingredientele, rezultand bucatele de aluat care se pun deasupra merelor.
  2. Se da la cuptor pt 35-40 min/pana se rumeneste.