Mod de preparare Tarta cu migdale si caise

  1. Intr-un castron mare se pune faina ,se face o adincitura in ea, se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte, se dizolva drojdia in lapte cu o lingurita de zahar, se toarna in adincitura, si se acopera cu putina faina.
  2. Se lasa asa sa creasca,15 min apoi se pune restul de zahar si lapte, 2 oua, margarina Rama moale si sarea, si se framinta bine.
  3. Se dezgheata caisele, si se scurg, se indeparteaza coaja si simburii, se intinde foaia de aluat, pe masa cu faina, se unge o tava cu ulei, si se pune foaia in tava aranjind-o pe margini.
  4. Peste foaie se aseaza jumatatile de caise una linga alta, cu adincitura in sus, se presara 2 linguri de miez de migdale, si o lingura de zahar tos si se baga in cuptor 40 min.
  5. Se scoate tava din cuptor, se se incalzeste jeleul si se pune peste prajitura.
  6. Se presara restul de migdale, si se lasa s-a se raceasca in tava.
  7. Apoi se portioneaza, si se presara cu zahar vanilat si zahar tos.