Mod de preparare Tarta cu nectarine sau piersici

  1. Aluatul de tarta: Puneti faina,sarea si zaharul in robot si apasati butonul "pulse" pentru cateva secunde ca sa se amestece.
  2. Adaugati si untul.
  3. Mai apasati pe "pulse" in mai multe reprize, dar nu mai mult de 30 de sec fiecare, pana se omogenizeaza totul.
  4. NU UITATI !!! UNTUL TREBUIE SA RAMANA IN BUCATI CAT MAI MARI.
  5. Se adauga apa in timp ce apasati pe acelasi buton.
  6. Cam asa trebuie sa arate faina cu unt, nu ca si un aluat.
  7. Scoateti compazitia, pe o suprafata lucioasa (direct pe folia de plastic), si framantati aluatul pana se leaga, nu mai mult.
  8. Ar trebui sa se vada inca bucati mici de unt.
  9. Ambalati aluatul si dati-l la frigider pt cel putin o ora.
  10. Am intins aluatul cu sucitorul si l-am asezat intr-o tava de tarte, cu diam. de 30 cm, astfel incat sa ramana aluat si pe marginile tavii si sa nu existe rupturi sau gaurele in aluat.
  11. Pentru umplutura am spalat bine nectarinele si le-am taiat felii.
  12. Le-am amestecat cu zaharul si sarea si am adaugat esenta de vanilie.
  13. Am asezat umplutura pe aluat.
  14. Se da la cuptor 35- 45 minute la 220 C pana cand aluatul devine auriu.
  15. Se serveste calduta, in prima ora de cand a fost scoasa din cuptor.
  16. Se poate servii asa cum e, sau alaturi de un sos de vanilie, sau de o cupa de inghetata de vanilie.