Mod de preparare Tarta cu pere si crema

Preparare blat:

1. Se amesteca oualele, zaharul si sarea pana se obtine o compozitie cremoasa.
2. Se adauga faina si margarina, la temperatura camerei si se framanta un aluat potrivit de tare.
3. Se da aluatul la rece pentru 2 ore.
4. Se intinde din aluat o foaie pe tava unsa cu margarina si pe deasupra se pun boabe de fasole uscata.
5. Se coace la foc potrivit, timp de 20-25 minute.

Preparare crema:

1. Se prepara crema, batand galbenusurile cu zaharul.
2. Se adauga faina, laptele si coniacul.
3. Se fierbe crema la bain-marie pana cand incepe sa se ingroase.
4. Se lasa la racit 15 minute, dupa care se adauga margarina taiata cubulete si se omogenizeaza crema.

Asamblare si decorare:

1. In siropul facut din apa, coniac, vanilie si zahar, se fierb perele feliate si curatate de coaja, timp de 15 minute si apoi se lasa la racit.
2. Se elimina fasolele boabe de pe foaia de aluat, apoi se acopera aluatul cu un strat de crema peste care se adauga compozitia de pere.
3. Se tine tava la rece inainte de servire.