Mod de preparare Tarta cu prune si aluat crocant

  1. Pasul 1

    Pregatiti intai maiaua: amestecati drojdia cu 1/2 pahar de lapte cald, 2 lingurite de zahar si 2 lingurite de faina. Lasati maiaua intr-un loc caldut sa creasca.

  2. Pasul 2

    Cerneti faina intr-un bol, adaugati maiaua, galbenusurile, apoi albusurile batute spuma si amestecati. Adaugai apoi restul de lapte caldut, zaharul vanilinat si cel brun. Framantati aluatul si lasati-l deoparte.

  3. Pasul 3

    Cand aluatul si-a dublat dimensiunea, intindeti-l pe suprafata de lucru presarata cu faina, apoi puneti-l intr-o tava de copt unsa in prealabil cu Rama Maestro si peste care ati presarat pesmet. Puneti deasupra prunele.

  4. Pasul 4

    Puneti toate ingredientele pentru aluatul crocant intr-un bol si framantati cu degetele pana cand se omogenizeaza.

  5. Pasul 5

    Presarati amestecul obtinut peste prune si coaceti pentru 45 de minute in cuptorul preincalzit la 180 °C. Verificati cu ajutorul unei scobitori daca s-a copt si apoi lasati-l la racit.