Mod de preparare Tarta cu struguri si prune

  1. Prima oara preparati aluatul pentru blat.
  2. De aceasta data, eu l-am preparat cu ajutorul masinii de facut paine.
  3. Am adaugat ingredientele in cuva masinii in urmatoarea ordine: zaharul tos, zaharul vanilat, sarea, oul, margarina taiata cuburi mici si, in final, faina.
  4. Am pus cuva in masina si am programat-o sa framante aluatul.
  5. Am pornit-o si in 15 minute am avut aluatul gata.
  6. Am scos aluatul din masina (aluatul este ferm si elastic), l-am invelit cu o folie de plastic, dupa care l-am bagat la frigider, unde l-am lasat timp de 30 de minute.
  7. Dupa 30 de minute scoateti aluatul de la rece (ungeti masa de lucru si intinzatorul cu putin ulei) si intindeti, cu grija, o foaie putin mai mare decat forma de tarta (eu am folosit o forma de tarta de 27 cm).
  8. Infasurati apoi aluatul pe intinzator si asezati-l in forma (daca se mai rupe pe alocuri nu este o problema, deoarece fiind un aluat moale il puteti modela in forma fara probleme).
  9. Dupa ce l-ati asezat in forma, incepeti sa ajustati foaia, prin apasarea usoara a aluatului, de la mijloc spre exterior, pana reusiti sa acoperiti forma de tarta pana la marginea de sus.
  10. Cand ati terminat de modelat aluatul in forma, intepati-l din loc in loc cu o scobitoare si introduceti forma in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 10-15 minute (asta functie de cuptor si de cat de crocant doriti blatul - cel mai bine este insa sa verificati la 10 minute).
  11. Dupa ce blatul a capatat o culoare aurie (eu l-am lasat 15 minute fiindca imi place mai crocant), scoateti forma din cuptor si lasati-o deoparte sa se raceasca.
  12. Odata ce s-a racit blatul de tarta, preparati crema de vanilie si adaugati-o peste blat, intinzand-o cat mai uniform.
  13. Asezati apoi fructele peste crema si adaugati, cu o lingura, tort gelee-ul (preparat conform indicatiilor de pe ambalaj), incepand din mijloc si continuand prin a-l distribui catre margini.
  14. Dupa ce ati terminat de acoperit tarta cu tort gelee, introduceti-o la frigider minim o ora, dupa care se scoate, se feliaza si se poate servi.