Mod de preparare Tarta cu visine

  1. Se bat albusurile bine(pentru a iesi un blat pufos nu se foloseste mixerul),se aduga zaharul(6 linguri).
  2. dupa ce sa incorporat bine se ia o lingura de lemn si se aduga pe rand, amestecand usor:galbenusurile de la oua, praf de copt(stins cu putin otet),6 linguri ulei (pentru un plat pufos), pliculetele de zahar vanilat, si la urma faina(se adauga incet cate o lingura si se amesteca bine:sa nu amestecati prea repede ca sa nu se strice compozitia).
  3. Se pune compozitia intr-o tava de tarta si se baga la cuptor cca 20-25 min(se incearca cu un chibrit pentru a vedea dc sa copt,dc se lipeste de chibrit nu e gata, daca nu se lipeste poate fi scos blatul).
  4. Se lasa blatul sa se raceasca, intre timp preparam budinca: 450ml de lapte , patru linguri de zahar.
  5. Se pun 400 ml de lapte la foc, iar cei 50 ml se amesteca cu budinca, se pune compozitia in laptele de pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa.
  6. Se pune budinca la rece.
  7. Dupa ce sa racit se intinde budinca pe blat ,si peste se pun visinele pana se umple tarta.
  8. Intre timp preparam gelatina:250 ml apa, 200 ml de apa se pun pe foc si 50 ml se amesteca cu pliculetul de gelatina rosie.
  9. Dupa ce e gata si gelatina se lasa un pic sa se raceasca, dar nu prea tare sa nu se intareasca si sa nu o mai putem pune peste visine.
  10. Pentru decor se pot pune peste gelatina bombonele de ciocolata.