Mod de preparare Tarta de fructe de padure

Asamblarea: 

  1. Puneti faina, sarea si zaharul in robot si apasati butonul "pulse" pentru cateva secunde ca sa se amestece.
  2. Adaugati si margarina.
  3. Mai apasati pe "pulse" in mai multe reprize, dar nu mai mult de 30 de sec fiecare, pana se omogenizeaza totul.
  4. NU UITATI !!! MARGARINA TREBUIE SA RAMANA IN BUCATI CAT MAI MARI.
  5. Se adauga apa in timp ce apasati pe acelasi buton.
  6. Cam asa trebuie sa arate faina cu margarina, nu ca si un aluat.
  7. Scoateti compazitia, pe o suprafata lucioasa (direct pe folia de plastic), si framantati aluatul pana se leaga, nu mai mult.
  8. Ar trebui sa se vada inca bucati mici de margarina.
  9. Ambalati aluatul si dati-l la frigider pt cel putin o ora.

Crusta: 

  1. Preincalziti cuptorul la 200C (indicatorul 6 la cel cu gaz).
  2. Intindeti cele doua portii de aluat Pate Brisee.
  3. Maruntiti pasta de migdale, adaugati lingurita de amidon si albusul si amestecati bine (cu mixerul sau robotul de bucatarie) pana devine o pasta fina si moale.
  4. Intindeti pasta pe o foaie de aluat, lasand 3 cm la margine.
  5. Puneti peste cea de a doua foaie.
  6. Asezati aluatul implat pe o tava de tarta de sticla neunsa.
  7. Asezati peste o foaie de copt peste care presarati pietricele, fasole, orez, orice, ca sa tina aluatele impreuna.
  8. Acoperiti si marginile tartei cu o folie de aluminiu.
  9. Coaceti pentru 15 minute.
  10. Luati foaia de copt cu greutatile cu mare atentie si intepati suprafatatartei cam de 15 ori cu o furculita.
  11. Mai coaceti, neacoperita, inca 15-20 de minute, sau pana cand crusta devine aurie.
  12. Lasati sa se raceasca complet, cam o ora.

Umplutura: 

  1. Intr-o cratita, amestecati zaharul si amidonul.
  2. Adaugati si fructele de padure.
  3. Incalziti pana la fierbere, amestecand tot timpul.
  4. Lasati sa fiarba 3- 5 minute, sau pana ce amestecul se ingroasa.
  5. Dati la frigider 30 de minute pana se raceste, amestecand macar odata.
  6. Inainte de a servi tarta intindeti umplutura de fructe pe tarta.
  7. Bateti frisca cu esenta de vanilie, nu foarte tare.
  8. Intindeti-o pe tarta.
  9. Ornati cu fructe rosii.