Mod de preparare Tarta dovleac

  1. Se curata dovleacul, se taie bucati mici si se caleste in margarina topita.
  2. Se adauga putina apa, se pun aromele, stafidele, zaharul si se fierbe pana se inmoaie.
  3. Se cerne faina cu zaharul, se adauga margarina rasa, oul, apa, un praf de sare si se framanta un aluat omogen.
  4. Se lasa sa se odihneasca la rece 30 de minute.
  5. Se intinde aluatul in foaie groasa de 5 mm si se aseaza intr-o forma de tort cu diametrul de 22 cm, imbracand si peretii.
  6. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 20 min.
  7. Se scoate din cuptor, se toarna umplutura si se mai lasa la copt pentru 10-15 min.
  8. Se presara prajitura fierbinte cu zaharul brun si scortisoara.
  9. Se lasa sa se raceasca in forma, se desoreaza cu fasii de coaja de portocala.