Mod de preparare Tarta "floarea-soarelui" cu afine

  1. Pasul 1

    Amestecati toate ingredientele intr-un bol (faina, zaharul, praful de copt, crema de branza si Rama Maestro), mai putin oul, pe care-l veti folosi sa glazurati marginile aluatului. Framantati aluatul rapid.

  2. Pasul 2

    Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, pentru a forma un cerc si mulati-l pe forma tavii de copt. Taiati un cerc care sa formeze o margine de 3cm.

  3. Pasul 3

    Turnati aluatul in tava unsa cu Rama Maestro. Apasati marginile cercului la fiecare 5mm, o adancime de 3cm. Veti avea dungulite pe toata suprafata.

  4. Pasul 4

    Pentru a modela forma de floarea-soarelui, trebuie sa rasuciti cate doua liniute in jurul cercului. Glazurati marginile cu oul batut.

  5. Pasul 5

    Preparati crema folosing praful de budinca si laptele, urmarind instructiunile de pe ambalaj. Lasati crema la racit si apoi turnati-o pe blat.

  6. Pasul 6

    Decorati cu afine pe care le spalati si uscati in prealabil.