Mod de preparare Tarta la tava cu branza si mure

  1. Pentru blat, se incepe incalzind laptele.
  2. Se aseaza faina intr-un castron si se adauga drojdia, zaharul, oul, sarea, coaja de lamaie, laptele caldut si Rama Maestro moale.
  3. Se framanta aluatul cu mixerul, apoi se pudreaza cu faina si se acopera cu un prosop de bucatarie.
  4. Se lasa sa creasca la temperatura camerei, intr-un loc lipsit de curenti de aer, timp de cca. 30 min.
  5. Se unge o tava.
  6. Se intinde pe planseta tapetata cu faina o foaie de aluat de marimea tavii si se aseaza inauntru, ridicand marginea.
  7. Se separa ouale.
  8. Se bat albusurile.
  9. Se amesteca galbenusurile cu branza de vaci, smantana, zaharul, pudra de scortisoara si praful de budinca.
  10. Se inglobeaza albusurile batute.
  11. Se repartizeaza compozitia de branza deasupra blatului din tava si se aseaza deasupra murele.
  12. Se lasa sa creasca prajitura la caldura timp de cca. 20 min.
  13. Se incinge cuptorul la 180 grade C.
  14. Se coace prajitura timp de cca. 60 min.
  15. fara a se rumeni excesiv.
  16. Se scoate apoi prajitura din cuptor si se aseaza tava pe un gratar de bucatarie; se lasa sa se raceasca prajitura acolo.
  17. In cele din urma se presara deasupra zahar pudra si se taie bucati egale de prajitura.