Mod de preparare Tarta magica

  1. Se separa albusurile de galbenusuri (cu grija sa nu se ameste niciun pic de galbenus in albus, pentru ca nu se mai bate ca bezeaua).
  2. Se bat albusurile cu zaharul adaugat treptat impreuna cu zaharul vanilinat, pana se face o bezea, se bat separat galbenusurile cu uleiul, dupa care se amesteca impreuna cu albusurile.
  3. Se adauga apoi faina, putin cate putin, iar la sfarsit se pune si coaja de lamaie si de portocala.
  4. Se da la cuptor la foc potrivit, cca. 3/4 de ora.
  5. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, timp in care separat fructele din compot de zeama (se mai opreste 1/2 cana pentru gelatina), dupa ce s-a racit blatul se insiropeaza cu zeama din compot, se aseaza fructele deasupra, se pregateste gelatina cum scrie pe plic si se toarna peste blatul acoperit cu fructe.
  6. Se orneaza cu frisca dupa imaginatia fiecareia.
  7. Se serveste rece.