Mod de preparare Tarta rapida cu mere si cocos

  1. Cureti merele, le tai in jumatati si le scoti casuta semintelor.
  2. Jumatatile le tai apoi in felii, dar la unul din capate nu strapungi, sa arate ca un evantai.
  3. Pui merele la fiert 5 minute in apa amestecata cu sucul de la lamaie si zaharul.
  4. Le scurgi si le lasi sa se raceasca.
  5. Tai untul moale in bucati mici si il mixezi cu zaharul, apoi adaugi galbenusurile si continui sa bati.
  6. Se pun albusurile batute spuma tare si se incorporeaza faina usor, amestecand de jos in sus.
  7. Torni aluatul intr-o forma de tara unsa cu Rama Maestro.
  8. Asezi merele pe aluat, deschise ca un evantai.
  9. Specli stafidele cu apa fierbinte, le scurgi bine si le pui peste mere, iar apoi presari nuca de cocos.
  10. Introduci tarta la cuptor, la foc potrivit, pentru 40-45 de minute.
  11. Dupa ce ai scos-o din cuptor o lasi sa se raceasca in forma, dupa care o tai.