Mod de preparare Tarta rasturnata cu piersici

 1. Pasul 1

  Cerneti faina intr-un bol. Amestecati margarina, 50 gr zahar, un praf de sare si galbenusul cu o lingura sau cu mixerul. Framanatati bine si formati o bila din aluat, turtiti-o putin si puneti-o intr-o folie la frigider pentru 30 minute.

 2. Pasul 2

  Turnati sucul de la piersici intr-un vas, iar pe acestea le taiati in 4-6 bucati fiecare si le stergeti bine.Topiti 30 grame de margarina Rama Maestro si tapetati tava cu hartie de copt si intindeti margarina in mod uniform, deasupra. Presarati 3 linguri de zahar si fisticul. Puneti deasupra bucatile de piersica.

 3. Pasul 3

  Presarati faina pe suprafata de lucru si intindeti aluatul pana cand obtineti un cerc de 20 cm in diametru. Curatati excesul de faina de pe aluat folosind o pensula si puneti-l deasupra piersicilor. Apasati marginile usor.

 4. Pasul 4

  Coaceti tarta in cuptorul preincalzit 20-30 de minute pana cand devine usor aurie. Puneti deasupra prajiturii o farfurie intinsa si rasturnati rapid prajitura pe ea. Apoi scoateti tava de copt si hartia de pe prajitura si portionati-o.