Mod de preparare Tarta speciala cu cirese

Preparare blat: 

  1. Se bat albusurile cu un praf de sare timp de 2 min pana capata o consistenta spumoasa.
  2. Se adauga treptat zaharul si apa.
  3. Peste albusurile batute bine punem galbenusurile frecate cu margarina topita, apoi adaugam zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si esenta de vanilie.
  4. La sfarsit se adauga faina cu praful de copt si amestecam compozitia usor de jos in sus cu mixerul pana se incorporeaza faina.
  5. Punem compozitia intr-o tava de tarta unsa cu margarina si tapetata cu faina si dam la cuptor preincalzit la 175 grade cca. 25 min.

Preparare crema: 

  1. Intr-o cratita batem cu mixerul ouale (albusurile prima data pana devin spuma, apoi adaugam galbenusurile) cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza.
  2. Adaugam laptele rece, si amidonul amestecand continuu.
  3. Punem cratita pe foc mare pentru 2 min. si amestecam continuu, dupa care reducem focul la foc mic si amestecam repede, pana vedeti ca se ingroasa crema si capata consistenta.
  4. Dati la o parte de pe foc si puneti cratita in baie de apa rece, amestecand in continuare pana devine calda, prevenind in acest fel formarea unei pojghite deasupra.
  5. In timp ce amestecati adaugati in crema 2 lingurite de margarina si esenta de vanilie.

Asamblare si decorare:

  1. Turnati crema calduta peste blatul racit, ornati cu cirese (cu samburii scosi) si apoi turnati gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe plic.
  2. Dati la frigider cel putin 3 ore.

Pofta buna!