Mod de preparare Tarta tatin

  1. Turnați într-un vas mare făina cernută și sarea, după care adăugați Rama Maestro.  Frământați apoi cu vârful degetelor până când amestecul devine sfaramicios.
  2. Adăugați gălbenușul de ou, puțină apă rece (cam 2-3 linguri) și amestecați cu o paletă până la omogenizare. Modelati apoi aluatul sub forma unei bile, inveliti in folie de plastic si lasati la frigider pentru cel putin 30 de minute.
  3. Decojiți și scoateți sâmburii merelor, apoi tăiați-le în sferturi. Ungeti un vas termorezistent cu Rama Maestro si presarati zaharul. Puneti in cuptor si lasati pana cand Rama Maestro s-a topit si s-a amestecat cu zaharul.
  4. Aranjati sferturile de mere in vasul termorezistent, asigurandu-va ca nu exista spatii libere. Puneti in cuptor, la temperatura mica pentru 35-40 de minute, pana cand merele s-au copt iar zaharul s-a caramelizat.
  5. Ungeți bine merele cu o pensulă specială de patiserie, astfel incât partea superioară a acestora să se caramelizeze.
  6. Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făina, pe o suprafață un pic mai mare decat cea a vasului de gătit. Turnați aluatul peste mere și neteziți la colțuri, cât să cuprindă toată compoziția.
  7. Coaceți timp de de 25-30 de minute pana când aluatul se rumenește, apoi lăsați la răcit două minute și scoateți tarta din vasul termorezistent.
  8. Serviți cald, cu frisca.