Mod de preparare Tarta tatin cu mere si scortisoara

  1. Merele le-am spalat si curatat de coaja si le-am taiat felii potrivite ca si marime. Zaharul si margarina le-am pus pe foc mic in tava de tarta si le-am lasat sa se topeasca bine.
  2. Am scuturat tava din cand in cand pentru ca zaharul sa se topeasca uniform.
  3. Dupa ce s-a format caramelul am luat tava deoparte si am pus in ea feliile de mar, deasupra lor am presarat scortisoara si apoi am pus aluatul foietaj peste. Aluatul in exces l-am taiat iar restul l-am introdus pe langa mere in asa fel incat sa fie tot in tava si sa nu ramana margini in afara ei.
  4. Deasupra am uns cu un galbenus de ou si am dat la cuptor pana s-a rumenit frumos tarta.
  5. Am lasat apoi tarta sa se raceasca (atentie mare pentru ca daca nu aveti rabdare va puteti arde cu siropul), si cand s-a racit am pus o farfurie deasupra tartei si am intors-o in asa fel incat sa fie cu merele in sus.
  6. Se poate servi cu frisca sau sos de vanilie dar noi am servit-o simpla.