Mod de preparare Tarte cu crema de vanilie si fructe

  1. Pentru aluat punem intr-un bol faina, adaugam margarina taiata cubulete, galbenusurile, zaharul si sarea. Framantam repede aluatul si dupa ce se omogenizeaza il punem la frigider pentru cca 2 ore.
  2. Amestecam ouale, zaharul si faina foarte bine. Punem laptele la fiert si adaugam compozitia de oua.
  3. Amestecam foarte des ca sa nu se prinda crema sau folositi o tigaie din ceramica, asa cum am facut eu.
  4. Dupa ce crema se ingroasa foarte bine oprim focul si amestecam margarina.
  5. Acoperim crema cu o folie alimentara ca sa nu faca crusta si apoi o lasam sa se raceasca foarte bine.
  6. Intre timp coacem aluatul. Intindem coca de cca 4 mm si o taiem cu formele de tarte, apoi cu degetele o intindem in forme bine si punem pe fiecare o bucata de hartie de copt, in care adaugam 2 linguri de fasole boabe sau orez. Astfel nu se umfla foarte tare si isi pastreaza forma.
  7. Dupa ce se racesc, le umplem cu crema de vanilie si le decoram cu fructe dupa placul fiecaruia.
  8. Pregatiti plicurile de tort jelle conform instructiunilor de pe plic si apoi puneti cu o lingura pe fiecare tarta in parte.