Mod de preparare Tarte fragede cu crema de iaurt si frisca

  1. Punem intr-un bol faina, adaugam margarina taiata bucatele galbenusele, zaharul si sarea.
  2. Faramitam cu degetele , amestecam rapid si punem coca la frigider o ora.
  3. Intre timp preincalzim cuptorul si cautam prin camara niste boabe de fasole :).
  4. Rupem o bucatica de aluat, facem o bila pe care o intindem cu sucitorul si apoi o punem in forma apasand usor.
  5. In mijloc punem cateva boabe de fasole sa nu creasca aluatul la copt.
  6. Coacem timp de 15 minute in cuptor la foc potrivit, pana se rumenesc putin pe margini.
  7. Scoatem formele le rasturnam usor ( nu trebuie sa le ungeti, aluatul are suficienta grasime ).
  8. Lasam sa se raceasca si preparam crema.
  9. Punem iaurtul intr-un bol , adaugam 4 linguri de zahar si amestecam.
  10. Dizolvam gelatina in 4 lingurite de apa rece, apoi o rasturnam in 50 ml apa fierbinte.
  11. Turnam amestecul peste iaurt, amestecam si lasam sa se intareasca putin.
  12. Batem frisca tare apoi adaugam lingura cu lingura in iaurt.
  13. Mixam bine si lasam sa se intareasca la rece.
  14. Umplem formele cu crema si deasupra punem cate o zmeura sau o bucatica de ciocolata.
  15. Daca doriti sa faceti cu alte fructe , alegeti un iaurt adecvat.