Mod de preparare Tavalita

  1. Zaharul impreuna cu ouale intregi se pun intr-un castron inalt si se bat cu mixerul pana obtinem o crema consistenta.
  2. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta si uleiul.
  3. Compozitia se toarna intr-o tava (dreptunghiulara) unsa cu ulei si tapetata cu faina sau zahar.
  4. Se coace la 140 -150 de grade aproximativ 30 de minute (in functie de cuptor ).
  5. Se poate incerca cu o scobitoare pentru a vedea daca este copt (cand o scoatem din blat scobitoarea este curata).
  6. Se amesteca ingredientele si se fierb timp de 10 minute.
  7. La sfarsit se adauga esenta de rom.
  8. Dupa ce se raceste blatul se taie in patrate mici care se trec prin glazura si se tavalesc prin nuca de cocos sau nuca macinata (sunt necesare mai multe pachetele de nuca de cocos in functie de gramaj).