Mod de preparare Terina cu branza, ciocolata si sos de fructe

  1. Ungeti cu putin ulei o forma de chec, sau asa cum am facut eu, am uns vreo 6 forme individuale, apoi tapetati-o cu folie de nailon.
  2. Rupeti ciocolata in bucati si topiti-o pe bain-marie, cand s-a topit, amestecati-o si lasati-o sa se raceasca.
  3. Bateti frisca pana se intareste bine.
  4. Separat, eu am facut in robotul de bucatarie, se freaca branza pana devine cremoasa.
  5. Se incorporeaza coaja de portocala (si lamaie) si 65 g zahar.
  6. Amestecand bine, adaugati frisca batuta si ciocolata topita si racitaUmpleti cu atentie forma de chec (formele individuale), niveland suprafata.
  7. Bagati-le la congelator pentru cel putin pentru 4 ore, sau pana cant vor fi servite.
  8. Amestecati fructele cu zaharul si puneti-le pe foc mic pana cand se topeste zaharul si apoi adaugati coniacul.
  9. Ca sa scoateti terina din forme introduceti fundul formei in apa fierbinte pentru 30- 40 de sec.
  10. Apoi rasturnati-o pe farfurie, indepartand folia si forma.
  11. Serviti terina alaturi se fructele pregatite calde.