Mod de preparare Tiramisu

  1. Batem frisca lichida cu pliculetul de intaritor pana se intareste. Doua linguri ness le frecam cu o lingura de zahar si un strop de apa pana se dizolva zaharul.
  2. Crema de ness obtinuta o adaugam peste frisca si o incorporam in compozitie.
  3. Frecam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase. Punem vasul deasupra unui alt vas cu apa clocotita (la bain-marie) si amestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase.
  4. Dupa ce se raceste crema de oua o amestecam cu mascarponele. Turnam compozitia de mascarpone peste frisca si omogenizam.
  5. Din cele doua linguri de ness ramase si o lingura de zahar preparam 200 ml de cafea. Inmuiem fursecurile in cafea si le asezam intr-o tava in care am asezat o folie alimentara si am uns tava cu margarina Rama Maestro in prealabil.
  6. Dupa ce asezam primul strat de fursecuri punem jumatate din cantitatea de crema si nivelam. Asezam al doilea rand de fursecuri. Punem deasupra crema ramasa si nivelam.
  7. Presaram cacao pe toata suprafata prajiturii si dam la frigider pentru cel putin doua-trei ore. Ideal ar fi sa o lasati peste noapte. Dupa ce a stat la frigider taiem prajitura cu un cutit bine ascutit si pe care il trecem prin jet de apa calda de fiecare data.