Mod de preparare Tiramisu

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat vinul. Se lasa crema la racit.
  2. Se bate frisca. Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura de lemn. Se adauga si frisca,amestecandu-se cu grija de jos in sus. Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.
  3. Se pregateste cafeaua.Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.
  4. Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala). Se adauga jumatate din crema. Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat. Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza. Se pudreaza cu cacao si se da la rece.