Mod de preparare Tiramisu

  1. Se pune la fiert 1,5 litri de apa cu zahar si cafea pana fierbe in clocote.
  2. Separam galbenusurile de albusuri si folosim doar galbenusurile pe care le mixam impreuna cu cele 8 linguri de zahar, adaugam vaniliile si batem in continuare pana obtinem o crema.
  3. Intr-un bol adaugam frisca si o mixam tare.
  4. Crema de branza Mascarpone o punem intr-un castron si o frecam cu o lingura de lemn pana capata o consistenta fina; adaugam putin cate putin peste crema de galbenusuri; urmeaza sa-i adaugam frisca amestecand de sus in jos, sa ramana pufoasa.
  5. Strecuram cafeaua, punem esenta, cappucino sau cateva linguri de lichior amareto.
  6. Prin aceasta cafea aromata trecem fiecare piscot in parte si incepem sa-i asezam intr-o tava mare cu peretii inalti, patrata sau dreptunghiulara.
  7. Punem piscoturile cu partea glazurata in sus.
  8. Dupa ce am pus primul strat de piscoturi asezam o parte din crema, uniformizam si repetam procedeul pana la ultimul strat de piscoturi( 3 straturi piscoturi si doua parti de crema).
  9. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. O scoatem si o pudram cu cacao din belsug.
  10. Va sfatuiesc sa nu modificati reteta cumparand o crema de branza mai ieftina pentru ca gustul nu o sa mai fie la fel.