Mod de preparare Tiramisu

  1. Intr-un castron punem galbenusurile, adaugam 100g zahar pudra, cele 2 pliculete de zahar vanilinat si mixam, pana ce galbenusurile isi dubleaza volumul si rezulta o spuma albicioasa.
  2. Adaugam esentele de rom, pliculetul de cappuccino si laptele.
  3. Punem bolul cu compozitia pe baie de aburi, deasupra unei cratite cu apa clocotita, fara ca fundul bolului sa atinga apa si amestecam cu un tel aproximaativ 10 minute, pana zaharul se topeste iar compozitia incepe sa se ingroase.
  4. Dupa 10 minute, luam bolul de pe baia de aburi si lasam compozitia sa se raceasca de tot.
  5. Intre timp batem frisca lichida, folosindu-ne de mixer.
  6. Intr-un alt bol punem ness-ul, 3 lingurite de zahar pudra si 3 lingurite de frisca lichida si amestecam cu o lingura, pana se omogenizeaza.
  7. Punem branza Mascarpone intr-un castron incapator si mixam pana se transforma in crema.
  8. Peste branza Marscapone mixata, adaugam compozitia de galbenusuri, care trebuie sa fie rece, la temperatura camerei si mixam pana se omogenizeaza.
  9. Peste compozitia obtinuta adaugam frisca si mixam din nou.
  10. Peste ce a rezultat adaugam compozitia de ness si mixam bine, pana se omogenizeaza si rezulta crema finala.
  11. Dupa ce avem crema pregatita, incepem sa asamblam tortul tiramisu.
  12. Intr-un bol punem cafeaua, pe care fiecare o pregateste in felul sau din apa, cafea, zahar.
  13. Inmuiem pe rand fiecare piscot in parte pe ambele parti (atentie sa nu lasati piscoturile prea mult in cafea pentru ca se vor inmuia prea tare) si impartim crema obtinuta in 2 parti.
  14. Punem un rand de piscoturi, unul de crema si iar unul de piscoturi si deasupra crema ramasa.
  15. Deasupra tortului, pudram cacao si punem Tiramisu in frigider pana la servire.