Mod de preparare Tiramisu

  1. Se bat bine galbenusurile cu telul, pe foc, la bain-marie, pana devine spumoase, apoi se adauga zaharulsi vinul batand continuu.
  2. Se stinge focul si se bate crema in continuare pana se intareste si se face basici.
  3. Branza mascarpone se freaca bine pana devine ca o crema.
  4. Peste ea se adauga crema de oua si vin si se omogenizeaza.
  5. La sfarsit se incorporeaza si frisca batuta fara zahar.
  6. Piscoturile se cufunda unul cate unul cate o secunda in cafea calduta apoi se aranjeaza pe o tava dreptunghiulara, tapetata cu folie de aluminu.
  7. Piscoturile se pun bine lipite unul de celalalt, pana ce tot fundul tavii este acoperit.
  8. Se ia jumatate din crema se intinde uniform pete stratul de piscoturi.
  9. Se pune apoi al doilea strat de piscoturi, acoperindu-l cu restul de crema.
  10. Se pudreaza uniform cu caco, folosind o sita fina de ceai, se tine la frigider cel putin 3 ore.