Mod de preparare Tiramisu clasic

  1. Pentru inceput pregatim o cafea din 2 cani mari de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana aproape ca se topeste zaharul.
  2. Se adauga Rama Maestro si crema Mascarpone si se amesteca cu mixerul pana devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider.
  3. Se bat albusurile spuma cu 3 lingurite zahar pudra dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve în lapte) si se mai bate cu mixerul pana se încorporeaza praful de frisca în spuma.
  4. Se amesteca cele doua compozitii cu o paleta sau lingura, usor, de jos in sus (cea cu albusurile si cea cu galbenusurile) si compozitia se introduce în congelator (5-10 min max).
  5. Se adauga esenta de rom în cafeaua racita.
  6. Se înmoaie scurt piscoturile în cafea, unul cate unul. Se tine o secunda piscotul în cafea, caci altfel se înmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm înaltime, în care sa încapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul langa altul. Se aseaza un strat de piscoturi în tava. Se întinde jumatate din crema preparata, dupa care se aseaza iar un strat de piscoturi si deasupra se întinde restul de crema.
  7. Se presara cacao deasupra cu ajutorul unei strecuratori de ceai.
  8. Se da la rece pentru cel putin 3 ore.