Mod de preparare Tiramisu il divino

  1. Se prepara cafeaua din cele 5 linguri cu vf de cafea si 3 cani de apa.
  2. Nu se indulceste si nu se da in fiert, se adauga doar cafeaua peste apa clocotita si se lasa sa se decanteze, apoi sa se raceasca.
  3. Cand s-a racit se adauga cei 50 ml de amaretto (se pot pune si 75 ml, dupa gust).
  4. Se da la rece.
  5. Se separa albusurile de galbenusuri.
  6. Galbenusurile se bat bine cu zaharul brun pana ce acesta se topeste , se adauga 1 plic de zahar vanilinat si crema mascarpone, inglobandu-se treptat.
  7. Albusurile se bat bine cu un varf de cutit de sare si se amesteca cu crema de mai sus.
  8. Se da la rece ideal pentru minim 3 ore.
  9. La nevoie adaugati un plic de intaritor de frisca.
  10. Se pregateste un vas adanc (daca aveti un bol mare transparent, efectul este minunat) apoi se pregateste baza prajiturii.
  11. Se inmoaie fiecare piscot pantru o secunda in siropul de cafea cu amaretto.
  12. Piscoturile se astern foarte aproape unul de celalalt pe fundul bolului, deasupra lor se presara pudra de cacao foarte subtire, apoi se adauga un strat foarte subtire de crema pe care il vom presara la randul lui cu cacao.
  13. Crema se va unge pana la peretele vasului pentru a preveni, impreuna cu pulberea de cacao, a inmuierii excesive a straturilor de jos.
  14. Peste crema se mai adauga un strat de piscoturi inmuiate, cacao, apoi crema si cacao si tot asa pana umpleti vasul, stratul de crema final si stratul de pulbere de cacao sa fie mai groase.
  15. Se da la rece peste noapte si se serveste pe stomacul gol pentru a-i simti cat mai bine savoarea.