Mod de preparare Tiramisu pentru copii

  1. Incingeţi cuptorul la 175 grade C.
  2. Separaţi ouăle. Bateţi gălbenuşurile cu 90 g zahăr şi zahăr vanilinat, pana se topeste zaharul. Spre final adaugati margarina.
  3. Bateţi albuşurile spumă, turnaţi restul zahărului în ploaie şi încorporaţi în amestecul cu gălbenuşuri.
  4. Cerneţi peste amestecul obţinut făina, cacaua, praful de copt şi amidonul şi amestecaţi bine.
  5. Turnaţi aluatul rezultat într-o tava de copt şi coaceţi-l circa 35 de minute.
  6. La final lăsaţi-l ~ 2 ore să se liniştească.
  7. Tăiaţi blatul în două pe orizontal, amestecaţi 300ml lapte cu 3 linguri de zahar şi însiropaţi cele 2 blaturi.
  8. Pentru cremă, bateţi gălbenuşurile, zahărul pudră, mascarpone,margarina Rama Maestro si vanilia.
  9. Inmuiaţi gelatina şi dizolvaţi-o în rom şi suc de lămâie, apoi încorporaţi-o în cremă.
  10. Bateţi separat albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilinat cu frişca, apoi încorporati-le.
  11. Intindeţi jumătate din cremă peste primul blat insiropt, acoperiţi cu al doilea blat , insiropati şi îmbrăcaţi tortul cu restul cremei.
  12. Lăsaţi prajitura vreo 2-3 ore la rece, apoi presăraţi cu praf de cacao.