Mod de preparare Tiramisu rapid

  1. Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm, si aranjati picoturile, unele peste altele.
  2. Indulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar.
  3. Turnati cafeaua peste piscoturi, avand grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit; piscoturile vor incepe sa absoarba cafeaua.
  4. In acest rastimp, puneti crema mascarpone intr-un bol si bateti-o impreuna cu restul de zahar.
  5. Crestati in lung batoanele de vanilie si puneti semintele in bolul cu mascarpone, pastrand cojile pentru a face zahar vanilat.
  6. Bateti in continuare, adaugand sherry-ul.
  7. Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa.
  8. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocala, apoi turnati restul de zeama peste piscoturi.
  9. Intindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata.
  10. Presarati coaja de portocala rasa fin si tineti prajitura la frigider pana la servire.