Mod de preparare Tort 50 pentru mama

  1. Preparare blaturi:
    Separam albusurile de galbenusuri.
  2. Batem albusurile cu un praf de sare spuma tare, ca pentru bezea, si adaugam zaharul.
  3. Batem in continuare spuma albusurile.
  4. Galbenusurile le amestecam cu uleiul sau margarina Rama, putin cate putin ca si cum facem maioneza, si le adaugam peste albusuri.
  5. Amestecam de jos in sus.
  6. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa iar apoi o punem peste restul compozitiei.
  7. Adaugam coaja de portocale si esenta de rom iar apoi impartim aluatul in doua.
  8. Asezam hartie de copt intr-o tava (vezi foto cu tava) si turnam in forma.
  9. Coacem in cuptorul incins, la foc mediu in partea de sus, timp de 25-30 minute.
  10. Vom face doua blaturi.
  11. Dam la racit si continuam cu prepararea cremei.
  12. Preparare crema:
    Se freaca branza impreuna cu zaharul, pana devine ca o pasta.
  13. Se adauga mascarpone si se amesteca bine Se pune zaharul vanilat si coaja de lamaie.
  14. In forma de tort asezam: blat-crema de branza-blat-crema de branza
    Intre timp, facem decorul.
  15. Facem budinca de vanilie cu suc de portocale in loc de lapte, exact cum sunt instructiunile scrise pe plic.
  16. Turnam jumatate din budinca, cat este fierbinte, peste tort.
  17. Asezam felii de portocale, care au fost decojite, si turnam iar budina de portocale.
  18. Se da la frigider pentru 24 de ore si apoi se serveste.
  19. Pofta buna!.