Mod de preparare Tort albinuta

  1. Amesteci mierea cu galbenusurile si freci pana obtii o crema bine legata. Apoi adaugi scortisoara si nessul.
  2. Bati abusurile spuma tare cu un praf de sare.
  3. Incorporezi in crema de galbenusuri faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie si albusurile batute spuma.
  4. Torni aluatul in forma unsa si tapetata si coci in cuptorul incins, la foc potrivit, 30 minute.
  5. Caramelizezi zaharul la foc mic. Cand s-a topit, adaugi margarina amestecand energic.
  6. Adaugi 400 ml lapte si continui sa amesteci pana se omogenizeaza si s-a topit zaharul.
  7. In alt vas amesteci 100 ml lapte, torni zaharul topit, pui vasul la foc mic si freci bine sa nu se formeze cocoloase.
  8. Cand da in clocot, iei vasul de pe foc, lasi sa se racoreasca, apoi incorporezi coniacul.
  9. Iei deoparte 3 linguri de crema si le amesteci cu colorantul galben alimentar.
  10. Tai blatul pe jumatate, ungi cu o parte din crema, pui cealalta jumatate de blat si ornezi cu restul de crema, apoi imbraci marginile cu alune pisate.