Mod de preparare Tort amandina

  1. Preparare blat: Albusurile se bat spuma tare cu sare, zahar.
  2. apoi adaugam apa, galbenusurile frecate cu uleiul si amestecam cu o spatula sau lingura de lemn cu miscari de sus in jos.
  3. Faina o amesetcam cu cacaoa si o cernem peste compozitia de albusuri.
  4. de asemenea amesetcam usor, punem si esenta.
  5. punem compozitia intr.
  6. o cratita tapetata cu hartie de copt unsa in prealabil cu putina margarina rama.
  7. cuptorul preincalzit.
  8. e gata cand trece testul scobitorii.
  9. Preparare sirop: Caramelizam zaharul u f tare adaugam apa si lasam sa fiarba ca sa se topeasca zaharul caramelizat.
  10. Luam de pe fos si adaugam capucino.
  11. cand s.
  12. a racit punem esenta de rom.
  13. Preparare crema: galbenusurile se amesetca cu zaharul si punem pe baie de aburi amestecam pana devine o crema albicioasasi consistenta.
  14. Margarina Rama o tinem la temperatura camerei si se freaca bine.
  15. omogenizam apoi cele 2 compozitii de galbenusuri si margarina Rama punem si cacao si esenta si dam la rece.
  16. Preparare glazura: ciocolata se rupe bucati si punem la foc mic cu frisca lichida pana se topeset ciocolata nu e nevoie sa fiarba.
  17. Asamblare: blat insiropat, crema , iar blat insiropat si terminam cu glazura.
  18. decoram laalegere fie cu frisca fie cu nuci caramelizate pe care le obtinem astfel: caramelizam putin zahar punem jumatati de nuci si dam la o parte punem nucile pe foaie de pergament si le tot rotim ca sa nu se lipeasca pana se usuca zaharul.