Mod de preparare Tort amandina

  1. BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao.
  2. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat.
  3. Amestecam cele doua compoziti impreuna cu faina.
  4. Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si o introducem la cuptor

    CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 4 oua, esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina.

  5. SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie

    DECOR: razuim ciocolata cu lapte.