Mod de preparare Tort ananas

Blatul: 

  1. Se freaca 100g margarina Rama cu 150g zahar, un zahar vanilat si galbenusurile de la 4 oua pana devin cremoase si zaharul s-a topit.
  2. Albusurile de la cele 4 oua se bat cu mixerul si se aduga la galbenusuri amestecand usor.
  3. Se aduga faina, cocosul ras si praful de copt.
  4. Se amesteca bine.
  5. Aluatul se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  6. Se coace in cuptorul incalzit prealabil pentru aproximativ 30 min.
  7. Cand se raceste, blatul in 2 felii.

Crema: 

  1. 6 galbenusuri se fierb la bain-marie cu 150 g zahar, 50ml lapte, amidonul si o esenta de vanilie.
  2. Cand se ingroasa, se lasa la racit, iar apoi, se amesteca cu 200g margarina Rama.
  3. Ananasul se curata de coaja, i se scobeste mijlocul tare si se taie rondele subtiri.
  4. Peste prima parte din blat se intande un strat de crema iar apoi se adauga feliute de ananas pe toata suprafata.
  5. Peste ananas se adauga un nou strat de crema si apoi a doua parte de blat.
  6. Pe deasupra se adauga un nou strat de crema ai se orneaza cu restul de ananas si optional cu frisca!