Mod de preparare Tort andrei

  1. Blatul:
    Se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul.
  2. Pentru ca ele sa se bata mai repede se adauga putina esenta de rom.
  3. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si un praf de sare si se adauga peste albusuri.
  4. Se pune faina in ploaie si bicarbonatul stins cu otet.
  5. Se unge si se tapeteaza tava cu ulei si faina , se adauga compozitia si se introduce in cuptorul incins la foc potrivit.
  6. Crema 1:
    Se pun ouale , cacaoa, zaharul intr-o oala la bain-marie pe foc, se fierbe pana ce se ingroasa.
  7. Se da la rece apoi se freaca cu un pachet de margarina Rama Maestro si se adauga esenta de rom.
  8. Crema 2:
    Se amesteca galbenusurile, ouale intregi, zaharul si faina , incorporandu-se si laptele cald.
  9. Crema se aseaza pe foc slab pana ce devine consistenta, apoi se ia de pe foc si se adauga zaharul vanilat si margarina.
  10. In ea se pot pune fructe din compot.
  11. Sirop pentru insiropat:
    Se fierbe cana de apa cu zahar, se adauga zahar vanilat si esenta de rom.
  12. Asamblarea tortului:
    Se taie blatul in trei parti egale.
  13. Se pune pe platou prima foaie de blat, se insiropeaza si se adauga crema 2 si bucati de fructe , se repeta apoi procedeul punandu-se si crema 1 cu stafide.
  14. Se orneaza dupa bunul plac.
  15. Eu am facut acest tort cand baietelul meu a implinit un anisor , dar a trebuit sa dublez cantitatile.
  16. Pe tort sotul meu l-a desenat pe tweety cu creioane de jeleu , iar eu am facut grilajul de frisca din doua culori.