Mod de preparare Tort aniversar

  1. Separam albusurile pe care le vom bate spuma, apoi putin cate putin adaugam zaharul.
  2. Cand zaharul s-a topit, putem pune galbenusurile frecate bine cu un praf de sare si cele 8 linguri de ulei.
  3. Omogenizam, dupa care vom adauga faina amestecata cu cacaua.
  4. Compozitia rezultata o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe care o vom da la cuptor cam 45 min, pana trece testul de scobitoare.
  5. Punem frisca intr-un ceaunel la foc mic, cand incepe sa fiarba vom adauga si bucatile de ciocolata, rupte bucati.
  6. Lasam 5 minute mestecand usor, pana se omogenizeaza, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.
  7. Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care o vom da la rece timp de 30 min.
  8. Punem cele 4 cani de apa impreuna cu zaharul la fiert timp de 30 min.
  9. Lasam sa ajunga la temperatura camerei apoi vom adauga si esenta.
  10. Preparam plicul de crema pentru prajituri conform instructiunilor, apoi il punem la rece.
  11. O data tortul racit, il taiem in doua, il insiropam, il umplem si il ornam cu crema de ciocolata.