Mod de preparare
Tort aniversar
- Separam albusurile pe care le vom bate spuma, apoi putin cate putin adaugam zaharul.
- Cand zaharul s-a topit, putem pune galbenusurile frecate bine cu un praf de sare si cele 8 linguri de ulei.
- Omogenizam, dupa care vom adauga faina amestecata cu cacaua.
- Compozitia rezultata o vom pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, pe care o vom da la cuptor cam 45 min, pana trece testul de scobitoare.
- Punem frisca intr-un ceaunel la foc mic, cand incepe sa fiarba vom adauga si bucatile de ciocolata, rupte bucati.
- Lasam 5 minute mestecand usor, pana se omogenizeaza, apoi stingem focul si lasam sa se raceasca.
- Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care o vom da la rece timp de 30 min.
- Punem cele 4 cani de apa impreuna cu zaharul la fiert timp de 30 min.
- Lasam sa ajunga la temperatura camerei apoi vom adauga si esenta.
- Preparam plicul de crema pentru prajituri conform instructiunilor, apoi il punem la rece.
- O data tortul racit, il taiem in doua, il insiropam, il umplem si il ornam cu crema de ciocolata.