Mod de preparare Tort aniversar

  1. 1.
  2. Intr-o craticioara, se da apa in clocot.
  3. Se ia de pe foc ,se adauga fulgii de ciocolata alba si se amesteca pana se topesc.
  4. Se lasa sa se raceasca 20 de minute.
  5. 2.
  6. Se tapeteaza o tava de copt sub forma de inima, unsa cu ulei, cu hartie de copt,de asemenea unsa cu ulei.
  7. 3.
  8. Intr-un castron,se bate margarina Rama Maestro cu zaharul pana se obtine o crema usoara si spumoasa.
  9. Se adauga galbenusurile de ou,se amesteca bine.
  10. Se adauga fulgii de ciocolata topiti si vanilia.
  11. Se combina faina cernuta proaspat cu praful de copt si bicarbonatul, se adauga in mixtura cremoasa alternativ cu laptele batut.
  12. Se bat albusurile pana spuma formeaza creste tari;se incorporeaza in compozitie.
  13. 4.
  14. Se toarna compozitia in forma si se coace 30-40 de minute,la 175*C,sau pana cand o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.
  15. 5.
  16. Se prepara crema.
  17. Intr-un castron,se bat crema branza de vaci si untul.
  18. Se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si laptele;se amesteca omogen.
  19. 6.
  20. Blatul, copt si racit ,se taie in 3.
  21. Se insiropeaza dupa gust si se umple cu crema.
  22. 7.
  23. Se prepara glazura:Intr-un castron, se bat cu mixerul, ,margarina Rama Maestro, grasimea vegetala si zaharul, pana se amesteca, apoi la viteza maxima 5 minute.
  24. Se reduce la viteza medie, se adauga smantana si esenta, apoi colorantul.
  25. (eu am ales sa fie roz).
  26. Se lasa deoparte o canita fara colorant pentru a putea scrie pe tort La multi ani.
  27. Se intinde glazura pe tort ,deasupra si pe margini, apoi cu un cornet se scrie “La multi ani”.