Mod de preparare Tort arlechin

  1. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri, se adauga apa rece si se bat spuma tare.
  2. Se adauga zaharul.
  3. Se amesteca faina cu cacaua cernuta.
  4. Se adauga galbenusurile la compozitia de albusuri si se amesteca usor.
  5. Se adauga faina amestecata cu cacaua si se omogenizeaza cu grija, sa nu se lase spuma.
  6. Se coace 25 de minute.
  7. Se lasa sa se raceasca complet.
  8. Odata racit, blatul se taie in doua pe orizontala, iar apoi fasii de 2 cm.
  9. Pentru crema se caramelizeaza 300 de grame de zahar tos, cand incepe sa se topeasca se adauga alunele si se tin impreuna pe foc pana ce zaharul are o culoare aurie.
  10. Se rastoarna amestecul pe o foaie de copt si se lasa la racit.
  11. Se bate frisca cu zaharul pudra si se amesteca cu alunele caramelizate macinate) si cu gelatina hidratata si incalzita.
  12. Se captuseste o tava cu folie alimentara si se aseazaun rand de blat un rand de crema.
  13. Pentru stratul 2peste blat se aseza crema si peste crema se pune blat, rezultand o "tabla de sah".
  14. Se imbraca tortul in fondant.