Mod de preparare Tort aromat cu portocale

  1. Bati spuma albusurile, adaugi in ploaie zaharul, pui zeama de portocala si se bate in continuare pana se intaresc.
  2. Incorporezi apoi galbenusurile bine frecate, coaja rasa de portocala si faina si amesteci usor cu mixerul.
  3. Torni compozitia in forma de tort tapetata cu margarina si pudrata cu faina si o dai la cuptor bine incalzit.
  4. Intr-un vas amesteci galbenusurile, zaharul si zeama de portocala, apoi firerbi crema pe baie de aburi si bati 20 minute.
  5. Cand crema e gata adaugi coaja de portocala si dai la rece.
  6. Dupa ce s-a racit, incorporezi margarina Rama frecata spuma si amesteci.
  7. Fierbi zaharul si apa in 3-4 clocote si dupa ce s-a racit adaugi zeama de portocale.
  8. Tai blatul in 3 foi, stropesti fiecare foaie cu sirop dupa care umpli tortul cu crema.
  9. Se imbraca tortul cu restul de crema si il ornezi cu nuca macinata si felii de portocala.
  10. Se da la frigider pentru 2-3 ore.