Mod de preparare Tort barbie

 1. Tapetam cu hartie de copt formele(vasele) in care urmeaza sa coacem blaturile (unul mai mare, altul mai mic) , apoi le ungem cu ulei (astfel se vor desprinde foarte usor dupa coacere)
  Spargem ouale, separand albuşurile de gălbenuşuri in doua vase.
 2. Frecam gălbenuşurile cu 160g de zahar si un vârf de sare pana când se topeşte zaharul (galbenusurile devin albicioase), adaugăm 2-3 lg de apa si mai apoi 5 lg de ulei amestecand pana se omogenizează bine.
 3. Separat, intr-un alt vas batem albuşurile spuma (ca la bezea), apoi dăugam 100g de zahar in ploaie pana când spuma se mai intareste.
 4. Turnam compoziţia de bezea peste compoziţia de gălbenuşuri.
 5. Făina cernută se amestecă cu praful de copt se adauga peste albuşuri si gălbenuşuri.
 6. Amestecam cu un tel cat mai uşor, de jos in sus (pentru a nu sparge bulele de aer care se formează si fac blatul sa crească pufos, avand grija sa nu batem telul de marginile vasului, altfel riscam sa se lase compozitia).
 7. Amestecul obtinut se toarna in formele de tort, astfel incat la final sa avem 2 blaturi egale in inaltime.
 8. Nivelam cu o lingura de la mijloc spre margini, apoi bagam blaturile in cuptorul preîncălzit si lasam sa se coaca timp de 40-50 minute, mai întâi la foc iute pentru a creste frumos in inaltime, dupa care dăm focul mai mic pentru a se coace bine si in interior.
 9. Atenţie,in primele 25 de minute nu se deschide uşa cuptorului , pentru a nu se lăsa compoziţia! Este gata când s-a rumenit uşor deasupra (puteti face proba cu scobitoarea, daca vreti sa fiti siguri ca s-a copt bine).
 10. Scoatem din forme blaturile, îndepărtam hârtia pergament si lăsăm să se răcească (indicat e sa faceti blaturile cu o zi inainte de umplere, eu asa fac).
 11. Pentru umplere am folosit aceeasi compozitie, doar ca in din ea am pus si cacao, astfel ca am obtinut 2 creme : una de vanilie si una de ciocolata.
 12. Galbenusurile se amesteca cu din cantitatea de frisca, 200 g zahar pudra si faina.
 13. Compozitia obtinuta se fierbe la un foc domol, amestecand continuu pana se ingroasa.
 14. Se retrage vasul de pe foc, lasam sa se raceasca bine.
 15. Impartim in crema obtinuta si int-una adaugam esenta de vanilie, in cealalta adaugam esenta de rom si cacao.
 16. Frisca ramasa se bate cu restul de zahar pudra si se incorporeaza separat , in cantitati egale, peste cele 2 creme care urmeaza sa se obtina : vanilie si ciocolata.
 17. Asamblatul tortului.
 18. Blaturile se taie in trei parti egale.
 19. Incepem cu blatul mare: partea de sus se pune la baza, apoi se insiropeaza cu grija pe toata suprafata, dupa care se aplica cat mai uniform primul start de crema de vanilie, apoi se aseaza deasupra a doua felie de blat, iar se insiropeaza, se intinde un strat de crema de ciocolata si se pune deasupra fundul blatului(pentru ca este perfect drept).
 20. Se imbraca tortul intr-un strat de crema , apoi repetam aceleasi operatiuni de umplere cu blatul mai mic peste cel mare si finisam tortul cu crema de vanilie.
 21. Fixam papusa in mijloc nu inainte de ai inveli picioarele in staniol.
 22. Se decoreaza cu frisca dupa fantezia gospodinei.