Mod de preparare Tort black forest

  1. Se amesteca galbenusurile cu zaharul pe bain-marie pana isi dubleaza volumul.
  2. Se adauga vanilia, zeama de lamaie si vinul si se amesteca bine pana incorporeaza mult aer.
  3. Se lasa la racit.
  4. Se cerne faina, cacaoa, praful de copt si sarea si se amesteca usor in coca racita.
  5. Albusurile se bat bine si se amesteca incet cu blatul.
  6. O tava se unge si se capitoneaza cu faina, se rastoarna aluatul si se coace in cuptorul incalzit aprox 40 min. (nu se deschide cuptorul 20 min).
  7. Dupa ce s-a copt, blatul se pune la racit.
  8. Pentru sirop, se amesteca pe foc sucul de visine, zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.
  9. Dupa ce s-a racit, se adauga lichiorul.
  10. Intre timp frisca batuta se amesteca cu zaharul.
  11. Blatul racit se taie in trei foi si se insiropeaza bine.
  12. Frisca (jumatate) se amesteca cu visinele si se pune peste prima foaie insiropata, se pune a doua foaie, se insiropeaza bine si se pune crema de frisca cu visine.
  13. Se pune a treia foaie, se insiropeaza si ea, apoi cu cealalta jumatate de frisca se orneaza partea de sus si lateralele tortului.
  14. Se decoreaza cu visine si ciocolata razuita.