Mod de preparare
Tort black forest
- Se amesteca galbenusurile cu zaharul pe bain-marie pana isi dubleaza volumul.
- Se adauga vanilia, zeama de lamaie si vinul si se amesteca bine pana incorporeaza mult aer.
- Se lasa la racit.
- Se cerne faina, cacaoa, praful de copt si sarea si se amesteca usor in coca racita.
- Albusurile se bat bine si se amesteca incet cu blatul.
- O tava se unge si se capitoneaza cu faina, se rastoarna aluatul si se coace in cuptorul incalzit aprox 40 min. (nu se deschide cuptorul 20 min).
- Dupa ce s-a copt, blatul se pune la racit.
- Pentru sirop, se amesteca pe foc sucul de visine, zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.
- Dupa ce s-a racit, se adauga lichiorul.
- Intre timp frisca batuta se amesteca cu zaharul.
- Blatul racit se taie in trei foi si se insiropeaza bine.
- Frisca (jumatate) se amesteca cu visinele si se pune peste prima foaie insiropata, se pune a doua foaie, se insiropeaza bine si se pune crema de frisca cu visine.
- Se pune a treia foaie, se insiropeaza si ea, apoi cu cealalta jumatate de frisca se orneaza partea de sus si lateralele tortului.
- Se decoreaza cu visine si ciocolata razuita.